Ingaande plaatsbeschrijving

Dpla, de professionele app voor digitale plaatsbeschrijvingen!

Een grondige en objectieve plaatsbeschrijving is onmisbaar om bij het einde van een huurcontract discussies te vermijden over eventuele schade aan de woonst. Een plaatsbeschrijving wordt opgesteld bij de aanvang van de huurperiode en is een gedeelde verantwoordelijkheid van de huurder én de verhuurder. Alle kenmerken en bijzonderheden van het pand worden in een uitgebreide inventaris beschreven en geïllustreerd met foto’s. Maar traditionele plaatsbeschrijvingen zijn vaak lange, logge documenten die moeilijk leesbaar en hanteerbaar zijn.

Maak kennis met Dpla, jouw app voor digitale plaatsbeschrijvingen die met één klik huurders en verhuurders op een interactieve manier dichter bij elkaar brengt!

1 I Een overzichtelijke plaatsbeschrijving app

Dankzij het strakke design en de gebruiksvriendelijke interface van de Dpla app heb je een helder en schematisch overzicht van elke kamerbeschrijving. Met één klik op je tablet of smartphone kom je binnen in een kamer, lees je de beschrijving en bekijk je de foto’s. Door de aantrekkelijke look gaat het screenen van elke kamer stukken vlotter en zijn foutjes sneller opgemerkt. Hoe duidelijker de plaatsbeschrijving, hoe kleiner de kans op discussies achteraf!

2 I Flexibiliteit troef!

Indien één van de partijen verhinderd zou zijn, kan deze de expert toestemming geven om de plaatsbeschrijving reeds voor te bereiden en deze versie beschikbaar te stellen wanneer deze partij zijn sleutels ontvangt. Zo kan hij/zij bij zijn eerste intrede direct het rapport nalezen en er zijn eventuele opmerkingen opmaken. Recht op tegenspraak is voor Dpla zeer belangrijk. Daarom hebben we de App zo ontwikkeld dat je makkelijk je opmerkingen kan maken. Je kan het direct doen, maar dat hoeft niet. Je kan je opmerkingen maken door tekst en/of foto’s toe te voegen. Bijkomend kan je deze gedurende 15 dagen aanpassen! Na deze termijn ontvangen beide partijen een finale versie met alle gemaakte opmerkingen in pfd in hun mailbox.

3 I Een interactieve controle van je plaatsbeschrijving

Is de plaatsbeschrijving beschikbaar op de app? Dan krijgen beide partijen 15 dagen de tijd om eventuele opmerkingen te maken. Dpla betrekt de huurder en verhuurder actief in de controle. Onze app neemt je mee door iedere kamer om de plaatsbeschrijving te controleren. Ontbreekt er volgens jou iets? Geen probleem, je voegt meteen een opmerking toe in de app aan de foto's en/of tekst. Nadien bezorgen we per mail beide partijen het verslag met eventuele opmerkingen. Zo blijft de plaatsbeschrijving correct en transparant voor beide partijen.

4 I Overdracht van nutsvoorzieningen? Wij regelen dit voor jou.

Vaak zien partijen op tegen de overdracht van gas, water en elektriciteit. Geen zorgen bij DPLA! Indien jij dit wil, zorgen wij voor de overdracht. Deze service is inbegrepen in onze dienstverlening.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x