Werkwijze

Plaatsbeschrijvingen app bij start of einde huur

Huurcontract getekend en liggen de sleutels klaar? Proficiat! Dan ontbreekt enkel nog een Dpla plaatsbeschrijving. Onze Dpla experten stellen een objectief rapport op dat snel en makkelijk raadpleegbaar is voor huurder en verhuurder via onze professionele app. 

looks_one

PLAATSBESCHRIJVING BESTELLEN

Kiezen voor Dpla doe je steeds samen! Het is bij wet verplicht om de kosten van een plaatsbeschrijving 50-50 te verdelen onder huurder en verhuurder.

looks_two

PLAATSBESCHRIJVING INPLANNEN

Ons DPLA-team neemt contact op met huurder en verhuurder om een datum en uur-slot af te spreken voor de plaatsbeschrijving. Beide partijen kunnen later het rapport nalezen en eventuele opmerkingen toevoegen via de app.

looks_3

PLAATSBESCHRIJVING UITVOEREN

Elke Dpla expert heeft jaren ervaring met het uitvoeren van plaatsbeschrijvingen. Ongeveer 30 min voor aanvang van de opdracht, krijgen beide partijen een sms dat de expert onderweg is. Elke kamer wordt gedocumenteerd en gefotografeerd met de Dpla app. Ook de meterstanden van water-, gas- en elektriciteit worden genoteerd. Zo kan je rekenen op een grondig en neutraal totaalbeeld van het pand bij in- of uittrede.

looks_4

PLAATSBESCHRIJVING CHECKEN

Is de plaatsbeschrijving uitgevoerd? Dan kan je binnen één werkdag jouw plaatsbeschrijving raadplegen via de app. Wil je als huurder of verhuurder een opmerking toevoegen? Dat kan! Dankzij onze app kan je gedurende 15 dagen jouw info toevoegen en zelfs bewerken. Na 15 dagen is je feedback definitief. Enkele werkdagen later krijgen beide partijen het volledige verslag, aangevuld met eventuele opmerkingen, in hun mailbox.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x