Plaatsbeschrijving Oost-Vlaanderen

Wil je een plaatsbeschrijving laten opmaken in Oost-Vlaanderen?

Welkom bij Dpla! Vermijd misverstanden, onwetendheid en discussies dankzij onze plaatsbeschrijving app. Neem contact op voor jouw plaatsbeschrijving in Oost-Vlaanderen.

Hoe meer duidelijkheid en transparantie bij de start van de huur, des te minder misverstanden, onwetendheid en discussies tussen huurders en verhuurders bij de stopzetting van het huurcontract.

Frank Hellemond, Founder Dpla

Plaatsbeschrijving Oost-Vlaanderen

Wil je een plaatsbeschrijving laten opmaken in Oost-Vlaanderen? Welkom bij Dpla! Vermijd misverstanden, onwetendheid en discussies dankzij onze plaatsbeschrijving app.

Bij Dpla geven we om ons vak en onze klanten. Daarom laten we onze applicatie in-house ontwikkelen. Geen externe ontwikkelaars achter onze tool dus, maar betrokken vakkenners. Zo kan je rekenen op een kwaliteitsvol product dat precies afgestemd is op de noden van huurders en verhuurders. De Dpla app is een digitaal platform met een overzichtelijke interface. Bovendien wordt Dpla continu up-to-date gehouden en aangevuld met nieuwe features.

Ongelezen plaatsbeschrijvingen of gebrekkige communicatie kunnen zorgen voor discussies aan het einde van een huurcontract. Met de Dpla app vermijden we dit door huurders en verhuurders uit Oost-Vlaanderen actief te betrekken bij de start van de huur. Wij brengen hen dichter bij elkaar door het opstellen van een correcte plaatsbeschrijving via een veilige en neutrale tool. Zo vergemakkelijken we de onderlinge goedkeuring en kan het huurcontract in de beste verstandhouding beëindigd worden.

Dpla is de afkorting van digitale plaatsbeschrijving. Deze app is een Belgische softwareoplossing ontwikkeld door en voor experten die al meer dan een kwarteeuw ervaring hebben.

plaatsbeschrijving Oost-Vlaanderen

Onze plaatsbeschrijvingen

- Digitale plaatsbeschrijvingen voor huurders en verhuurders -

Plaatsbeschrijving bij intrede

Een grondige en objectieve plaatsbeschrijving met foto's is onmisbaar om bij het einde van een huurcontract discussies te vermijden over eventuele schade aan de woonst. Een plaatsbeschrijving wordt opgesteld bij de aanvang van de huurperiode en is een gedeelde verantwoordelijkheid van de huurder én de verhuurder. Alle kenmerken en bijzonderheden van het pand worden in een uitgebreide inventaris beschreven en geïllustreerd met foto’s. Maar traditionele plaatsbeschrijvingen zijn vaak lange, logge documenten die moeilijk leesbaar en hanteerbaar zijn. Maak kennis met Dpla, jouw app voor digitale plaatsbeschrijvingen die met één klik huurders en verhuurders op een interactieve manier dichter bij elkaar brengt!

Vraag hier je plaatsbeschrijving bij intrede

Plaatsbeschrijving bij uittrede

Een grondige en objectieve schouwing of eindcontrole is onmisbaar om bij het einde van een huurcontract discussies te vermijden over eventuele schade aan de woonst. Bij het einde van een huurperiode komt iemand van Dpla ter plaatse en wordt een proces-verbaal opgesteld. Er wordt dan vergeleken met het oorspronkelijke document dat opgemaakt werd bij het betrekken van het huurpand. Zo kan er makkelijk en objectief nagegaan worden of de huurder al dan niet schade heeft aangericht. Onze schouwing krijg je na afloop van ons bezoek, digitaal in je mailbox. Daarna kunnen partijen de verdere afwikkeling van de huurwaarborg samen regelen.

Vraag hier je plaatsbeschrijving bij uittrede

Plaatsbeschrijving bij bouwwerken

Komt er een nieuwbouw naast jouw deur? Hebben jouw buren ingrijpende renovatieplannen? Wordt jouw stoep of straat opgebroken voor wegen- of rioleringswerken? Je kan je als bewoner niet verzetten tegen verbouwings- of afbraakwerken van een aanpalend pand of voorkomen dat er wegen- of rioleringswerken worden uitgevoerd in je straat. Maar, wanneer deze werken impact kunnen hebben op jouw eigendom, is het aangewezen om een plaatsbeschrijving uit te voeren nog vóór de werken starten. Ook na afloop van werken kan je beroep op ons doen voor een rondgang.

Vraag hier je plaatsbeschrijving bij bouwwerken

Plaatsbeschrijving studentenkamer

Op zoek naar een betrouwbare en tijdbesparende oplossing voor het opstellen van plaatsbeschrijvingen voor studentenkamerverhuur? Zoek niet verder! Wij bieden snel, efficiënt en interactief plaatsbeschrijvingen aan die aan al jouw behoeften voldoen. Met onze professionele diensten kan je kostbare tijd besparen en ervoor zorgen dat al je studentenkamers altijd goed gedocumenteerd zijn.

Vraag hier je plaatsbeschrijving studentenkamer

plaatsbeschrijving Oost-Vlaanderen

Onze werkwijze

Heb je een huurcontract getekend en liggen de sleutels klaar? Proficiat! Dan ontbreekt enkel nog de Dpla plaatsbeschrijving. Wij stellen een objectief rapport op dat snel en makkelijk raadpleegbaar is voor huurder en verhuurder via onze professionele app.

1 | Plaatsbeschrijving bestellen

Kiezen voor Dpla doe je steeds samen! Het is bij wet verplicht om de kosten van een plaatsbeschrijving 50-50 te verdelen onder huurder en verhuurder.

2 | Plaatsbeschrijving inplannen

Ons Dpla team neemt contact op met huurder en verhuurder om een datum en uur-slot af te spreken voor de plaatsbeschrijving in Oost-Vlaanderenaa. Beide partijen kunnen later het rapport nalezen en eventuele opmerkingen toevoegen via de app.

3 | Plaatsbeschrijving uitvoeren

Iedereen bij Dpla heeft jaren ervaring met het uitvoeren van plaatsbeschrijvingen. Ongeveer 30 min voor aanvang van de opdracht, krijgen beide partijen een sms dat de expert onderweg is. Elke kamer wordt gedocumenteerd en gefotografeerd met de Dpla app. Ook de meterstanden van water, gas en elektriciteit worden genoteerd. Zo kan je rekenen op een grondig en neutraal totaalbeeld van het pand bij in- of uittrede.

4 | Plaatsbeschrijving checken

Is de plaatsbeschrijving in Oost-Vlaanderen uitgevoerd? Dan kan je binnen één werkdag jouw plaatsbeschrijving raadplegen via de app. Wil je als huurder of verhuurder een opmerking toevoegen? Dat kan! Dankzij onze app kan je gedurende 15 dagen jouw info toevoegen en zelfs bewerken. Na 15 dagen is je feedback definitief. Enkele werkdagen later krijgen beide partijen het volledige verslag, aangevuld met eventuele opmerkingen, in hun mailbox.

plaatsbeschrijving Oost-Vlaanderen

Voor wie?

Dpla wil huurders en verhuurders uit Oost-Vlaanderen verbinden via een neutrale en digitale omgeving waarin plaatsbeschrijvingen vlot geraadpleegd en aangevuld kunnen worden. Voor wie is Dpla dé ideale digitale oplossing?

Voor huurders in Oost-Vlaanderen

Je hebt je huurcontract getekend, verhuis geregeld en bent volledig klaar om in te trekken in je nieuwe woonst? Voor je kan uitpakken, moet er nog een wettelijk verplichte plaatsbeschrijving opgemaakt worden. Ben je verhinderd? Geen zorgen! Als huurder krijg je toegang tot de Dpla app van zodra je huurovereenkomst ingaat of op een afgesproken moment. Dankzij de app kan je gedurende 15 dagen de plaatsbeschrijving kamer per kamer nalezen en eventuele opmerkingen toevoegen door middel van foto's en/of tekst. Nadien is het verslag definitief. Enkele werkdagen later ontvangen beide partijen het verslag in hun mailbox.

Voor verhuurders in Oost-Vlaanderen

Ben je actief op de verhuurmarkt of werk je voor een vastgoedkantoor, een sociaal verhuurkantoor, een woonzorgcentrum of een patrimoniumvennootschap? Dan moet je regelmatig nieuwe plaatsbeschrijvingen opstellen. Hoe bewaar je het overzicht en betrek je de huurder actief bij het goedkeuren van het rapport? Kies voor de Dpla app waarbij je als verhuurder volledig ontzorgd wordt. Wij komen langs om al jouw plaatsbeschrijvingen grondig en correct uit te voeren. Eens opgesteld kunnen de plaatsbeschrijvingen meteen geraadpleegd en geverifieerd worden in de app. Zo behoud je het overzicht van jouw verhuurportefeuille.

Wij toveren een ongelezen plaatsbeschrijving om naar een actief belevingsdocument dankzij de Dpla app. Snell, correct en digitaal voor huurders en verhuurders.

plaatsbeschrijving Oost-Vlaanderen

Dpla | Plaatsbeschrijving Oost-Vlaanderen

Wil je een plaatsbeschrijving laten opmaken in Oost-Vlaanderen? Welkom bij Dpla! Vermijd misverstanden, onwetendheid en discussies dankzij onze plaatsbeschrijving app.

Dpla

Schaliënhoevedreef 20T
2800 Mechelen

Contactgegevens

015 41 03 20
info@dpla.be

Dpla is een initiatief van moederbedrijf Expertiseburo EVDP.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x